Organizátori popradského protestu Gorila 2 vylučujú jeho politizáciu

07.02.2012 Poprad

Poprad 7. februára (TASR) - Hlavný organizátor popradského protestu Gorila 2 Zbyňo Džadoň vylučuje spojitosť jeho mena s politickou stranou, ktorej kandidát mal minulý týždeň rečniť na pódiu. Na proteste Gorila 2 v Poprade vystúpilo mnoho rečníkov z ľudu a jedným z nich bol aj kandidát za nemenovanú politickú stranu.
\"Našou základnou podmienkou bolo, aby sa nestali občianske prejavy súčasťou kampane ktorejkoľvek politickej strany. Nevedel som, že pán Imrich Body kandiduje do parlamentu, pre mňa je to úplne neznámy človek a v živote som ho nestretol. Ak by si začal tento kandidát propagovať stranu, nedovolili by sme mu pokračovať,\" dodal Džadoň, ktorý chápe, že ľudia si mohli vystúpenie spomínaného pána zle vysvetliť a spájať túto občiansku iniciatívu s politickou stranou. Zdôraznil však, že je to nezmysel a chce dohliadnuť na to, aby v proteste Gorila 3 takíto rečníci priestor nedostali.
Na internete okrem toho vzniklo aj množstvo diskusií o tom, kto vlastne popradský protest financuje. Objavili sa aj názory, že by mohlo ísť o spomínanú politickú stranu. \"Nezmysel. Rozpočet zhromaždenia bol 0 eur. Pódium sme mali zadarmo, ozvučenie nám zapožičal jeden popradský muzikant. Osvetlenie, to jedno malé svetielko, sme mali od známeho zvukára a osvetľovača. Nič iné sme nepotrebovali financovať. Dokonca sme museli zrušiť plánovanú hudobnú produkciu, pretože sme nemali na zaplatenie autorských práv SOZA (Slovenský ochranný zväz autorský),\" vysvetlil hlavný organizátor.
V poradí druhý protest v Poprade bude tento piatok 10. februára na Nám. sv. Egídia v Poprade v tzv. medzikostolí. Začiatok akcie je naplánovaný na 16. hodinu a protestný pochod povedie po uliciach Murgašovej, Štefánikovej, J. Curie a celým Námestím sv. Egídia.
 

Vyberte región